archief o nieuwsbericht
 Dennis van der Geest verovert 9e titel

GRONINGEN - Tijdens het Nederlands Kampioenschap behaalde Dennis van der Geest zijn 9e achtereenvolgende Nationale titel. Hij brak hiermee het record van Anton Geesink en Hein Essink die elke 8 titels achter elkaar wonnen.

Van der Geest won vrij eenvoudig al zijn partijen met ippon. In de finale was Jasper Liethof niet opgewassen tegen de nummer 2 van het WK. De bronzen medailles waren voor Jesse Moerkerk en Willy Bilstra.

In de klasse tot 60 kg was het de nog jonge Jeroen Mooren die de titel bij afwezigheid van Ruben Houkes voor zich opeiste. In de finale was Mooren te sterk voor Sjoerd Diemel. Brons was er voor Leon Borgstede en Chiel Willems.

In de finale -66 kg was het wederom Brian van Dijk die de titel binnenhaalde. In de finale won Van Dijk van de sterk judoende Dax Elmont. Derde plaatsen waren er voor Vincent Krijgsman en Jasper Hoogstraten.

Tot 73 kg troffen Mark van der Ham en Koen van Nol elkaar in de finale. Van der Ham kwam achter met straffen, maar bleef koel en maakte de wedstrijd af met een mooie o-uchi-gari. Steven Willemsen en Vincent Verhoeven gingen beide met het brons naar huis.

Titelverdediger Guillaume Elmont kwam niet in gevaar in de finale tot 81 kg. Elmont won met yuko van clubgenoot Ziggy Tabcznik. Het brons werd gewonnen door Henk Grol en Tijke van de Loo.

De verwachte finale tussen Jason Jones en Thierry Mastenbroek werd beslist met de golden score. Mastenbroek scoorde een yuko en behaalde daarmee zijn eerst seniorentitel. Jeffrey Meeuwsen en Irving Pengel wonnen het brons.

In de finale tot 100 kg tussen Mike Nieuwenhuis en Danny Meeuwsen liepen de straffen snel op. Beide judoka's krijgen 3 straffen, vervolgens scoort Nieuwenhuis tweemaal een yuko. In het daarop volgende pakking gevecht stapt Nieuwenhuis buiten de mat en wordt hier voor bestraft waardoor de titel voor de tweede maal naar Danny Meeuwsen gaat.

Klik hier meer voor foto's

Reacties..

geplaatst door HmcIxVumv 9/27/2011
Now we know who the sensilbe one is here. Great post!
 

geplaatst door qCxsQfJa 9/30/2011
sNjmAH , [url=http://yyjtarqcdofd.com/]yyjtarqcdofd[/url], [link=http://hrwxcxsngnft.com/]hrwxcxsngnft[/link], http://fxtbnwcbkpaq.com/
 

geplaatst door mNdemEpgmb 10/5/2011
e8d20N , [url=http://ruzakacmxsqb.com/]ruzakacmxsqb[/url], [link=http://njpeqdeyluic.com/]njpeqdeyluic[/link], http://glcnhrdqtuuu.com/
 

geplaatst door hMRukGFeBbdApH 2/13/2012
Hey, msheciisn is het vreemd als ik ook vraag om hem te lezen, want in feite ken ik je niet echt maar ik ben wel nieuwsgierig, omdat psychologie mij heel erg boeit
 

geplaatst door hMRukGFeBbdApH 2/13/2012
Hey, msheciisn is het vreemd als ik ook vraag om hem te lezen, want in feite ken ik je niet echt maar ik ben wel nieuwsgierig, omdat psychologie mij heel erg boeit
 

geplaatst door YssqbUOlsu 2/14/2012
AE8iIB , [url=http://vnrzaljbouuz.com/]vnrzaljbouuz[/url], [link=http://ejhzcuouzjdn.com/]ejhzcuouzjdn[/link], http://fijhkmkmaswx.com/
 
Reageer

 

Multimedia Gallery
Uitslagen
Bekijk de uitslagen van alle (inter) nationale toernooien.
Links
JudoInside.com
judo bond nederland
ippon.org
   meer links