archief o nieuwsbericht
 Sportschool Salomons/Hoebeke stevig aan de leiding

Door beide partijen in eigen dojo op het Blooksven in Zaandam te winnen staan de judoka?s van de combinatie sportschool Salomons/Hoebeke bovenaan in de Westfriese- competitie.

De supporters hebben genoten van technisch en attractief wedstrijdjudo. Het team bestond uit drie judoka's van judovereniging Cees Hoebeke, Martijn de Jong, Ben van Well Groeneveld en Kees Koomen en gecomplementeerd met judoka's van sportschool Salomons.

Tegen hekkensluiter Frank Philiphoom uit Beverwijk begon de jeugd erg sterk. Vier keer op rij werd er met ippon gewonnen. De nog jonge Kevin Verwer (-60 kg) belandde met zijn 14 jaar in een onwrikbare houdgreep tegen zijn veel oudere tegenstander. De ervaren Marco de Graaff (-73 kg) verloor nipt met een koka verschil. De overige senioren wonnen ook allemaal met ippon. 8-2 winst voor de Zaankanters.

Tegen Hajime uit Alkmaar, die voor dit weekeinde op de tweede plaats stond werd een spannende strijd verwacht.

Martijn de Jong (-42 kg) deed wat hij de hele competitie al doet: winnen met ippon. Ben van Well Groeneveld (-46 kg) maakte zijn debuut, maar kon zijn partij niet tot een succes brengen en verloor met ippon. Lizet Salomons (-50 kg) en Kees Koomen (-55 kg) wonnen beide met een knallende ippon. Kevin Verwer had geen tegenstander.

Deze 4-1 voorsprong werd fantastisch uitgebouwd door de senioren van het team. Bruce Fritz (-66 kg) won met ippon voor een heupworp. De tegenstander van Marco de Graaff werd gediskwalificeerd.

Het allermooiste punt van de avond kwam op naam van Mark Hoebeke (-81 kg) die zijn tegenstander huizenhoog gooide met een flitsende schouderworp. Jeremy Visser (-90 kg) kwam slim terug na tegen een achterstand te hebben aangekeken. Hij verrast zijn tegenstander in de slotminuut met een sutemi. Fons de Beer sloot de partij als zwaargewicht af met een wazari overwinning op zijn zwaar verdedigende tegenstander. Een klinkende 9-1 overwinning was een mooi besluit van de eerste helft van de competitie. In de tweede helft komen alle teams nog een keer tegen elkaar uit in deze hele competitie.

Reageer

 

Multimedia Gallery
Uitslagen
Bekijk de uitslagen van alle (inter) nationale toernooien.
Links
JudoInside.com
judo bond nederland
ippon.org
   meer links