archief o nieuwsbericht
 Hoebeke/Salomons ongeslagen kampioen in West-Friese

BEVERWIJK - In Beverwijk werd de slotronde van de Westfriese competitie voor judoteams gehouden. Tegen hekkensluiter Frank Philipoom opende Martijn de Jong met een foutje en kwam een wazari achter. Met veel karakter knokte hij zich terug in de wedstrijd en kwam op een ruime voorsprong. Met nog 20 seconden te gaan liet hij zich toch nog verrassen en kreeg een ippon aan zijn broek. De jonge Ben van Well Groeneveld liet zien uit het goede hout te zijn gesneden en scoorde via yugo ippon met een houdgreep. Ook Lizet Salomons en Florian Steffhaan wonnen met ippon.

Kees Koomen trof de beste judoka van het team uit Beverwijk en verloor met een ippon. De 15-jarige Kevin Verwer deed het prima bij de senioren en scoorde een yugo, waarna hij de partij slim tot een einde bracht. Marco de Graaf was goed in vorm en scoorde een wazari en maakte het af met een oersterke houdgreep.

Ivo Geijssen kreeg in het begin een onbegrijpelijke yugo tegen, want hij scoorde de techniek zelf! Deze yugo kostte hem uiteindelijk ook de overwinning. Jeremy Vroom liet er geen gras over groeien en knalde zijn tegenstander in 6 seconden hard tegen de mat. Fons de Beer kreeg helaas geen tegenstander.

De laatste competitiewedstrijd moest er gestreden worden tegen Hajime uit Alkmaar dat op een stevige tweede plaats stond. Nu werd het wel erg duidelijk dat het team te sterk was voor de derde klasse, want het regende ippons en de hele wedstrijd was binnen 15 minuten afgelopen.

De eerste zeven judoka's scoorden allemaal snel met ippon door technisch judo met staande technieken. Ivo Geijsen trad aan tegen de beste van het team en net op het moment dat hij goed in de wedstrijd kwam vond zijn tegenstander een klein gaatje in het grondgevecht en scoorde ippon met een verwurging. Jeremy Vroom kwam achter met een wazari door schouderworp, maar herpakte zich prima en via een yugo kreeg hij zijn tegenstander in een houdgreep. Fons de Beer sloot af met een geweldige ippon met een heupworp.

Het debuterende team werd ongeslagen kampioen en presenteerde zich als een hecht team. Vooral de jongere judoka's boekten veel progressie tijdens de competitie mentaal en technisch zijn zij gegroeid. Het is zeker belangrijk dat zij volgend jaar meer tegenstand krijgen. De senioren verheugen zich nu al op sterkere tegenstanders in de tweede klasse. Dit kampioenschap zal zeker nog gevierd worden met een feestje in de dojo.

Reacties..

geplaatst door Ben van Well Groeneveld 5/14/2006
We are the champions!!!
 

geplaatst door Andr van Well Groeneveld 5/14/2006
Fabeltastisch fantastische judo door jong en oud.
Gefeliciteerd.
 

geplaatst door Jeffrey 5/14/2006
Gefeliciteerd met jullie overwinning

Judofreaks

http://spaces.msn.com/members/judofreaks/ 

geplaatst door Geert de Jong 5/14/2006
Allemaal gefeliciteerd met jullie overwinning.Het was een geweldige competitie.
 

geplaatst door martijn 5/14/2006
hoezo wij zijn goed?
 

geplaatst door YdWzgxCRhMjjoFHeCJ 5/23/2011
The forum is a bgrihter place thanks to your posts. Thanks!
 

geplaatst door JyYIzdCHKqhMRaaJjz 5/24/2011
u0j22x , [url=http://fyxcknrqtyur.com/]fyxcknrqtyur[/url], [link=http://dotrqqnjjltb.com/]dotrqqnjjltb[/link], http://yadzpjknqczu.com/
 

geplaatst door sJHfhtcFzWZBJpQeRyh 5/31/2011
WVL9xx , [url=http://jaqrzrfnbtto.com/]jaqrzrfnbtto[/url], [link=http://eqcytzlskibt.com/]eqcytzlskibt[/link], http://uhtzkuzkrsjx.com/
 

geplaatst door YlMTNMWUmxqmCBgg 1/26/2013
Great cmmoon sense here. Wish I'd thought of that.
 

geplaatst door NowlMEwdkWxY 1/28/2013
XcjvfK , [url=http://bfgvumfqgycd.com/]bfgvumfqgycd[/url], [link=http://kvwubydesanw.com/]kvwubydesanw[/link], http://ewubhzqwwqhg.com/
 

geplaatst door EfxTeBbThLePEndeZH 1/30/2013
JZbqTF , [url=http://xsbjsfbrpivl.com/]xsbjsfbrpivl[/url], [link=http://skjibdutdguo.com/]skjibdutdguo[/link], http://izxykikxlxcb.com/
 
Reageer

 

Multimedia Gallery
Uitslagen
Bekijk de uitslagen van alle (inter) nationale toernooien.
Links
JudoInside.com
judo bond nederland
ippon.org
   meer links